3 tips om de juiste zorgverzekering te vinden

 In Tips

Mensen hebben vaak veel vaste lasten. Je wilt je vaste lasten natuurlijk zo veel mogelijk beperken en daarom is het handig om te kijken op welke plekken je geld kan besparen. Zoals veel mensen wel weten is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Je zorgverzekering is dan ook iets waar je veel geld op kan besparen. Dit kan je doen door de juiste zorgverzekering te vinden, maar hoe doe je dit? Hier drie tips!

Tip 1 – Aanvullende zorgverzekering

De grootste vraag is wat je allemaal verzekerd wilt hebben. Het verplichte onderdeel van je zorgverzekering dekt alleen de kosten voor noodzakelijke zorg. Wanneer je regelmatig naar de fysio of tandarts moet, is het handig om een aanvullende zorgverzekering te nemen. Je premies zal wel stijgen, maar je zal minder hoeven te betalen door het jaar heen.

Tip 2 – Verhoog je eigen risico

Slechts weinig mensen maken volledig gebruik van hun eigen risico. Het is dan voor deze ook handig om het eigen risico te verhogen. Hierdoor dalen je maandelijkse kosten, maar kan je wel voor een hoge rekening komen te staan wanneer je een ongeval hebt.

Tip 3 – Blijf vergelijken

De prijzen van verzekeraars veranderen jaarlijks en daarom is het handig om zorgverzekeringen te vergelijken. Gelukkig kan dit tegenwoordig eenvoudig en snel online. Hierdoor weet je altijd zeker dat je niet te veel zal betalen. Zo kan je enorm veel geld besparen op je maandelijkse kosten en kan je op jaarbasis veel geld besparen.

Recente berichten

Zoek hier een blogbericht