Fillers: tijdelijke wondermiddelen, maar wat zijn de voor- en nadelen?

 In Beauty

Onder fillers verstaan we een middel dat bij veel schoonheidsbehandelingen gebruikt wordt. Met de filler worden gedeelten van de huid opgevuld waardoor bijvoorbeeld rimpels minder duidelijk worden en lippen gevuld lijken. De filler moet niet worden verward met botox, want botox beïnvloedt de spieren en fillers doen dit niet. Veel schoonheidsspecialisten raden een filler aan voor de lippen en de wangen, maar het wordt bijvoorbeeld ook in de oorlellen, knieën en tepels gebruikt. In Nederland kun je geen permanente filler meer laten toepassen en worden er alleen nog tijdelijke middelen gebruikt. Hier lees je over de voor- en nadelen van deze schoonheidsbehandeling.

De voordelen van fillers

Denk je eraan om je huid met een filler te behandelen, dan profiteer je van een aantal voordelen.

1.      Direct een frisse uitstraling

Na een behandeling met een tijdelijke filler is het resultaat in de meeste gevallen direct. Als je huid verslapt omdat je ouder bent geworden en de zwaartekracht er voor zorgt dat deze gaat hangen, verschijnen er rimpels. Deze rimpels worden met een middel opgevuld en dat is direct. Je ziet er weer jeugdig en fris uit en je boze- en/of vermoeide blik verdwijnt. Je gezicht krijgt haar strakke contouren terug. Daarnaast kun je met fillers je lippen tijdelijk opvullen.

2.      De behandeling is niet pijnlijk

Voorheen werden fillers veel geïnjecteerd met een scherpe naald, maar tegenwoordig wordt hier vaak een canule, dus een stompe naald voor gebruikt. De behandeling met de stompe naald doet aanzienlijk minder pijn en beschadigt geen weefsel en bloedvaten. Daarnaast kan een canule met één injectie een groter gedeelte van je huid opvullen. Er zijn dus minder injecties nodig. Een behandeling met fillers is tegenwoordig aanzienlijk minder pijnlijk dan voorheen. Je zal er geen kromme tenen van krijgen.

3.      De behandeling is veilig

Ga altijd naar een kliniek die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde. Deze gebruiken alleen de tijdelijke en veilige fillers die in Nederland zijn toegestaan. De permanente middelen gaven te veel bijverschijnselen zoals infecties, ontstekingen en onherstelbare fouten.

De nadelen

Er kan dus gezegd worden dat een schoonheidsbehandeling met een filler grote voordelen heeft. Het is pijnloos, gemakkelijk, veilig en direct. Tegelijkertijd zijn er enkele nadelen om in overweging te nemen.

  • Zo kunnen er blauwe plekken verschijnen op de plaatsen waar je bent geïnjecteerd. De kans op blauwe plekken wordt door het gebruik van canules al aanzienlijk minder. Naast blauwe plekken kan er ook een rode huid ontstaan, zowel als bultjes of zwellingen. Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen weer.
  • Daarnaast moet je er rekening mee houden dat het effect van fillers tijdelijk is en dus op den duur weer zal verdwijnen. Over het algemeen kun je rekenen op 6 tot 12 maanden totdat de behandeling moet worden herhaald. De middelen die gebruikt worden zijn biologisch en worden dus automatisch afgebroken.
  • Ook kan het resultaat soms tegenvallen of verkeerd uitpakken. De fillers die in Nederland worden gebruikt kunnen met een tegen behandeling worden opgelost, maar het is mogelijk dat er een onnatuurlijk uiterlijk ontstaat.

 

Meer informatie over fillers en injectables vind je hier.

 

 

Voorgestelde berichten

Zoek hier een blogbericht

stijltang