Laat je kleding zijn frisse geur behouden

 In Kleding

Wie geniet er niet van de geur van pas gewassen kleding? Hang de natte was op aan een rekje in de buurt van een geopend raam, om deze frisse geur als een ware luchtverfrisser door je woning te laten verspreiden. Helaas is de frisse geur aan je kleding zelf vaak al snel weer vertrokken! Zonde, want je wilt hier zolang mogelijk van kunnen genieten. Op welke manier voorkom je dat de geur snel wegtrekt? Is het bijvoorbeeld verstandig om nog meer wasmiddel te gebruiken bij het wassen? In dit artikel lees je er meer over!

Meer wasmiddel gebruiken is onverstandig

Het is onverstandig om meer wasmiddel te gebruiken bij het wassen. De kans is groot, dat je te maken krijgt met zeepvlekken in je kleding. Iets wat je wilt voorkomen! Steeds meer gezinnen stappen over op wascapsules. Het voordeel van deze capsules is dat je de dosering van het wasmiddel zelf niet meer hoeft te bepalen. Je kiest altijd voor de juiste hoeveelheid wasmiddel.

Verschillende merken wasmiddelen
De wasmiddelen worden niet alleen in verschillende soorten (capsules, vloeibaar, poeder, etc.) aangeboden. Ook heb je de keuze uit verschillende merken! Wat is jouw favoriete merk wasmiddel? Het kan slim zijn om meerdere merken uit te proberen, om te zien van welk merk de frisse geur het langst blijft hangen. Onder meer Robijn is een zeer geliefd merk onder Nederlandse huishoudens.

Verschillende wasmachines vergelijken

Niet alleen is het belangrijk om de juiste hoeveelheid wasmiddel te gebruiken. Ook moet het wasmiddel op de juiste manier over de kleding worden verspreid. Moderne wasmachines van bijvoorbeeld Bosch en Samsung beschikken over een innovatieve technologie voor de verspreiding van wasmiddel. Kijk bijvoorbeeld eens naar de EcoBubble-technologie die Samsung aan haar nieuwste modellen wasmachines toevoegt. Een gelijkmatige verspreiding zorgt dat alle kleding lekker lang fris blijft ruiken! Wil je een nieuwe wasmachine kopen? Wasmachines vergelijken helpt je een model te vinden, die over een soortgelijke innovatieve technologie beschikt.

Tot slot is het verstandig om kleding zo snel mogelijk na het wasprogramma te laten drogen. Des te langer de kleding nat blijft, des te sneller zal de frisse geur ook weer vertrokken zijn! Hang de kleding op, of droog het wasgoed in een wasdroger. Ook het gebruik van een wasdroogcombinatie wordt populairder. Dit is een combinatie van een wasmachine en wasdroger in een apparaat.

Recente berichten

Zoek hier een blogbericht