Volg deze 3 tips om gezonder te eten

 In Tips

De een let er wat meer op dan de ander, maar we begrijpen allemaal wel het belang van gezond eten. Toch is het niet altijd even duidelijk wat dat precies inhoudt. Er zijn namelijk altijd wel verschillen in meningen op het gebied van voeding, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog beschrijven we daarom 3 tips die je ongetwijfeld zullen helpen om gezonder te eten.

1. Kies vaker voor sportvoeding

Het is niet voor niets dat sporters steeds vaker voor sportvoeding kiezen. Sportvoeding bevat voedingsstoffen die gezond voor je lichaam zijn. Vaak wordt binnen sportvoeding de onderscheid gemaakt tussen voeding en supplementen.

Gezonde voeding is afhankelijk van je situatie en doel. Als je bijvoorbeeld aan duursport doet, dan is voldoende koolhydraten consumeren belangrijk, en zijn goede keuzes bananen en pasta. Sport je niet? Kies dan voor voeding met voldoende eiwitten die niet te hoog in koolhydraten zitten, zoals kip. Gezonde supplementen zijn ook afhankelijk van je situatie en doel. Eiwitshakes zitten hoog in eiwitten en zeer laag in koolhydraten en vetten, waardoor ze een gezonde optie zijn (vooral wanneer je al sport).

2. Houd bij wat je eet

Er zijn tegenwoordig voldoende websites en apps die je kunt gebruiken om bij te houden wat je op een dag eet. Je ziet niet alleen wat je eet, maar ook het aantal calorieën en de verhouding in macronutriënten. Dit is super handig wanneer je gezonder wilt eten. Niet alleen heb je inzicht in je voedingspatroon, je bent er ook regelmatig mee bezig, waardoor je automatisch op je voeding gaat letten en gezonder gaat eten.

3. Richt je op de lange termijn

Gezond eten doe je het liefst voor altijd. Daarom moet je focus op de lange termijn liggen. Als je dus wel eens iets ongezonds eet of ‘cheat’, betekent het niet dat je meteen moet opgeven. Op de lange termijn kun je heus wel eens iets ongezonds eten, zolang je je hoofddoel niet vergeet: gezonder eten. Wees daar consistent in, dat is het belangrijkst!

Voorgestelde berichten

Zoek hier een blogbericht