Tips om goede voornemens vol te houden

 In Tips

Je herkent het vast en zeker. In december begint men massaal na te denken over zijn/haar goede voornemens voor 2020. Veel voorkomende goede voornemens zijn; ‘ik wil meer bewegen’, ‘ik wil stoppen met roken’ of ‘ik wil minder geld aan onnodige dingen uitgeven’. Echter strand de meerderheid van deze goede voornemens al voor januari. Hoe zet je jezelf er toe aan om niet voor de finish op te geven? Daar helpen wij je graag bij! Hieronder hebben wij verschillende tips op een rijtje gezet, waardoor jij een goede start kunt maken en deze hopelijk ook kunt doorzetten over het gehele jaar.

Bedenk waarom jij dit wilt doen

Het is belangrijk om goed voor jezelf na te gaan waarom jij bepaalde doelen wil bereiken. Is het voor jou niet duidelijk waarom je bepaalde dingen onderneemt? Dan is de kans groot dat jij al vroeg afhaakt. Dat willen we natuurlijk niet!

Wees realistisch

Stel doelen voor jezelf die realistisch zijn. Onrealistische doelen zorgen er alleen maar voor dat je eerder gedemotiveerd raakt en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Een doel als; ‘Ik wil binnen een week 5 kilo afvallen’ is natuurlijk onrealistisch.

Zorg voor een beloning

Beloon jezelf wanneer je bepaalde doelen bereikt. Door jezelf af en toe te belonen zorg je voor een hogere motivatie. Deze motivatie helpt jou vervolgens om je volgende doelen te bereiken. Dat is waar het om draait, toch?

Geef niet te snel op

Om een doelstelling te behalen loop je waarschijnlijk eerst tegen een paar tegenslagen aan. Geef dan niet op. Iedereen faalt wel eens. Dit betekent niet dat je het dan maar bij de pakken neer moet leggen. Probeer jezelf juist zo te motiveren dat wanneer iets niet lukt, je er nog harder voor gaat werken om deze doelen te behalen.
Wij wensen jullie veel succes met het behalen van jullie doelen in 2020!

Voorgestelde berichten

Zoek hier een blogbericht