4 tips voor bruine benen

 In Beauty, Tips

De lente begint bijna en langzaamaan beginnen we naar de zomer toe te werken. Het zonnetje komt al lichtelijk door al moeten we op dit moment helaas binnen blijven door het COVID-19 virus. Om jullie toch al vast voor te bereiden op een (hopelijk) heerlijke zomer hebben wij hier 4 tips die jou gaan helpen bij het bruiner worden van je benen.

Tip: mocht je geen tijd hebben om deze tips om te volgen, dan kun je gebruik maken van zelfbruiner.

Scrubben

Een goed begin is het halve werk! Scrub je benen regelmatig wanneer je bijvoorbeeld in bad of de douche gaat. Gebruik hiervoor een milde scrub, met niet te harde korrels. Zeezout bijvoorbeeld kan al snel irritatie opleveren. De scrub zorgt ervoor dat je dode huidcellen worden verwijderd en je haartjes rechter gaan staan. Dit maakt het weer makkelijker bij het scheren.

Verzorg de huid

Na het scrubben is het belangrijk om de huid wat nazorg te geven. Het scrubben zou namelijk wel eens voor irritatie kunnen zorgen. Verzorg je huid daarom goed met hydraterende crème of bodylotion.

Gebruik zonnebrandcrème

Smeer jezelf altijd goed in wanneer je de zon in gaat. Ook wanneer je onder een zonnebank gaat liggen. Je huid is, zeker op het begin van de lente/zomer, snel geïrriteerd door te veel zonlicht. Dit zorgt ervoor dat je huid verouderd en je dus minder snel bruin zal worden. Smeer jezelf daarom altijd goed in. En ja, ook wanneer je jezelf insmeert kun je nog steeds mooi verkleuren.

Verzorging na het zonnen

Na het zonnen is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Gebruik daar voor een hydraterende aftersun. Het is jammer als je na een dagje zonnen denkt; ‘Hey, wat ben ik mooi verkleurd’ en dat je de volgende dag opeens begint te vervellen. Daar had je natuurlijk niet op gerekend.

Voorgestelde berichten

Zoek hier een blogbericht