Hoe voorkom je droge lippen?

 In Beauty

Iedereen heeft er wel eens last van; droge lippen. Voornamelijk in deze tijd van het jaar krijgen veel Nederlanders te maken met droge en schrale lippen. In sommige gevallen ontstaan er zelf scheurtjes of sneetjes in de lippen. Dit is erg vervelend en het kan je daarnaast ook een onzeker gevoel geven. Iedereen kent de lippenbalsem die het herstel moet bevorderen, maar hoe voorkom je droge lippen eigenlijk? Dat vertellen wij jou in deze blog!

Vitamines

Vitamines zijn uitermate belangrijk voor de verzorging van je lippen. Hierin is vitamine B2 de belangrijkste. Zorg ervoor dat je genoeg vitamines binnen krijgt om droge/schrale lippen te voorkomen.

Te weinig drinken

Door te weinig te drinken drogen je lippen simpelweg gewoon uit. Drink daarom voldoende gedurende de dag.

Je lippen nat maken

Veel mensen hebben de gewoonte op zijn/haar lippen nat te maken. Doe dit vooral niet. Je lippen hebben namelijk een beschermlaagje opgebouwd gedurende de dag. Maak jij je lippen telkens nat? Dan is de kans groot dat jij dit beschermlaagje telkens opnieuw verwijderd.

Verkeerde lipbalsem

Sommige lippenbalsems zijn lang niet zo goed als dat zij zelf vertellen. Wij kunnen ons voorstellen dat lippenbalsems met een lekker smaakje gewilder zijn dan een neutrale balsem, maar wij raden aan om toch voor de neutrale balsem te kiezen. Smaakjes zoals bijvoorbeeld munt of mentol zorgen er alleen maar eerder voor dat je lippen uitdrogen.

Zon

Bij zonnige weer zullen je lippen sneller uitdrogen. Dit komt doordat de zon met zijn licht de vochtigheid uit je lippen haalt. Dit gaat natuurlijk sneller dan normaal doordat er warm zonlicht op je lippen wordt geschenen.

Wind

Een harde wind is vaak niet goed voor de lippen. Voornamelijk koude wind zorgt ervoor dat je lippen snel uitdrogen. Deze wind zorgt er namelijk voor dat de vocht uit de huid van de lippen verdampt.

Voorgestelde berichten

Zoek hier een blogbericht