Welk kapsel past bij mij?

 In Beauty, Tips

Het is één van de meest gestelde de vragen in de kapperszaken: welk kapsel past bij mij? Je hebt zin aan een nieuwe look voor je haar, maar je weet niet welk kapsel je moet kiezen. Je bladert door diverse magazines en ziet al die verschillende haarstijlen, op dat moment weet je het helemaal niet meer. Daarnaast zijn er veel verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld jouw haren verven als je niet tevreden bent over jouw huidige kleur. Om de grote vraag te beantwoorden gaan we kijken naar de belangrijkste redenen waar je naar moet kijken bij het zoeken van het perfecte kapsel!

De beste drie haartips

  1. Kies een kapsel dat past bij jouw gezichtsvorm en lichaamsbouw

Om te kijken welk kapsel perfect bij jou past, is het van belang om te kijken naar je gezichtsvorm. Bepaal welke vorm jouw gezicht heeft. Kam daarvoor je haar weg van je gezicht en ga voor een spiegel staan. Neem een lippenstift en teken je contouren af op de spiegel. Heb je een rond gezicht? Kies dan een kapsel tot net onder de kin zoals een lange bob, maar kan ook zachte laagjes op schouderlengte. Heb je meer een vierkant gezicht? Experimenteer dan met krullen of lange, steile kapsel met laagjes. Heb je een lang gezicht? Houd je haar dan kort, want lange kapsels accentueren de lengte van je gezicht. 

  1. Kies een kapsel dat past bij je karakter

Bij het kiezen van een kapsel is het van belang om te kijken wat je wilt uitstralen. Wil je sportief, creatief, klassiek of stoer overkomen? Bedenk wel of het past bij je karakter. Wil je bijvoorbeeld een nonchalante, sportieve look? Dan is het handig om het haar zo te knippen dat je er eigenlijk niks meer aan hoeft te doen.

  1. Bepaal hoeveel tijd je bereid bent om te besteden

Gemiddeld besteedt een vrouw minder dan tien minuten aan het haar. Hoeveel tijd besteed jij ’s ochtends aan je haren? Besteed je graag tijd aan je haar en ben je in de weer met een föhn, krultang of stijltang? Dan zal het kapsel wat aparter kunnen en zal er nog meer mogelijk zijn. Van lang met veel lagen waar dan volume in geföhnd moet worden tot een hele strakke bob die met een stijltang het best tot zijn recht komt.

Jouw nieuwe droomkapsel

Een laatste tip om jouw nieuwe droomkapsel te vinden: ga gewoon eens op een terrasje zitten. Neem een kop koffie of een thee en misschien zie je genoeg nieuws en leuks voorbij komen. Let niet alleen op de soorten kapsels, maar ook op de kleuren. Mocht je een leuke kleur tegenkomen dan kan jij jouw haar verven! Mocht je met deze tips jouw nieuwe droomkapsel vinden? Dan hoef je alleen nog maar naar een kapperssalon te gaan! We wensen je alvast veel plezier met jouw nieuwe kapsel!

Voorgestelde berichten

Zoek hier een blogbericht